Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

IKC het Kristal heeft de beslissing genomen om volgens een nieuw concept te gaan werken, waarbij het opvang en onderwijs integreert.

IKC het Kristal (Christelijke basisschool) heeft de beslissing genomen om volgens een nieuw concept te gaan werken, waarbij het opvang en onderwijs integreert. Dit heeft allerlei consequenties voor de dagindeling, de programmering, de rol van onderwijs- en opvangmedewerkers, en de inrichting van de ruimte.

De nieuwbouw die gerealiseerd gaat worden, is volgens dit nieuwe concept ontworpen. De huidige directeur heeft bij de start van haar functie als opdracht o.a. meegekregen om de transitie naar dit nieuwe concept te begeleiden. Als eerste stap zal in maart een pilot starten met een kleutergroep ( 1 dag per week) waarin al op deze manier wordt gewerkt.

Vraag is om een meting op te zetten om de impact van deze pilot inzichtelijk te maken en daarvan te leren voor het vervolg. Daarnaast ligt er een spannende communicatieopgave: hoe neemt IKC het Kristal zowel ouders als medewerkers op een goede manier mee in deze verandering?

Als laatste ligt er ook een interne opgave voor H3O: want wat betekent het werken volgens dit nieuwe concept voor de interne organisatie van H3O? (bijv. op het gebied van planning, financiƫn, personeelszaken etc)

Vanaf februari 2023 zal een multidisciplinair team studenten met onder andere achtergronden in Bedrijfskunde en Communicatie zich buigen over dit vraagstuk.

Innovator: Marjet Visscher

Neem contact op met Marjet Visscher