Onze platformen

Wij streven voor een online omgeving waar onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven en overheid samenkomen.

Wijkmanager Gemeente Dordrecht Peter van der Linden klopte aan voor hulp bij ‘positieve gezondheid’ in Dordrecht.

Wijkmanager van de Gemeente Dordrecht Peter van der Linden klopte aan bij Career Boost voor hulp bij ‘positieve gezondheid’ in Dordrecht.

Eigenlijk had hij 3 vragen:

  1. hoe kunnen we zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen
  2. hoe stimuleren we bewegen en ontmoeten in de wijk
  3. hoe versterken we het netwerk in de wijken.

Een uitgebreid palet aan vragen, wat door innovator Edwin Boekee in goede banen moest worden geleid.

“Eigenlijk kwamen alle drie de vragen mooi samen in de wijk Sterrenburg. Studenten van Avans zijn in eerste instantie op onderzoek uit gegaan. Ze kwamen tot een concept van een ontmoetingshuis van het Sterrenwiel wat goed past binnen het aanbod en de vraag in Sterrenburg.”

Naar aanleiding van dit resultaat, zijn ook de studenten van het Da Vinci College aangehaakt. Zij gingen aan de slag met een plan voor bewegingsactiviteiten en brengen dat ook tot uitvoering.

“Dit traject is een mooi voorbeeld van hoe met begeleiding op het proces studenten direct van enorme meerwaarde kunnen zijn. Als Career Boost bewaken we ook nadat de opdracht voor de student ophoudt wat er verder met de innovatie gebeurt. Of er nu een volgende groep studenten mee verder gaat, of dat het wordt opgeleverd aan de opdrachtgever. We dragen dus niet alleen zorg voor concrete output, inzet van alle betrokken partijen en het netwerk, maar ook voor implementatie.

 

Innovator: Edwin Boekee

Neem contact op met Edwin Boekee