Programma's

innovatie programma's

Career Boost Programma's

Career Boost programma's zijn langlopende programma's waar verschillende projecten aan elkaar gekoppeld worden. Deze trajecten versterken elkaar.

De programma's lopen door, en per (half) jaar haken er andere studenten aan. Daardoor leveren wij altijd de opdracht op aan de opdrachtgever. We dragen dus niet alleen zorg voor concrete output, inzet van alle betrokken partijen en het netwerk, maar ook voor implementatie.

social innovation hub

Maak en service industrie

Stadsdistributie

Kunst en cultuur

ICT

De wijk Sterrenburg | social innovation

Positieve gezondheid

Wijkmanager Gemeente Dordrecht Peter van der Linden klopte aan voor hulp bij ‘positieve gezondheid’ in Dordrecht.

Eigenlijk had hij 3 vragen:

  1. hoe kunnen we zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen
  2. hoe stimuleren we bewegen en ontmoeten in de wijk
  3. hoe versterken we het netwerk in de wijken.

Een uitgebreid palet aan vragen, wat door innovator Edwin Boekee in goede banen moest worden geleid.

“Eigenlijk kwamen alle drie de vragen mooi samen in de wijk Sterrenburg. Studenten van Avans zijn in eerste instantie op onderzoek uit gegaan. Ze kwamen tot een concept van een ontmoetingshuis van het Sterrenwiel wat goed past binnen het aanbod en de vraag in Sterrenburg.”

Naar aanleiding van dit resultaat, zijn ook de studenten van het Da Vinci College aangehaakt. Zij gingen aan de slag met een plan voor bewegingsactiviteiten en brengen dat ook tot uitvoering.

“Dit traject is een mooi voorbeeld van hoe met begeleiding op het proces studenten direct van enorme meerwaarde kunnen zijn. Als Career Boost bewaken we ook nadat de opdracht voor de student ophoudt wat er verder met de innovatie gebeurt. Of er nu een volgende groep studenten mee verder gaat, of dat het wordt opgeleverd aan de opdracht gever. We dragen dus niet alleen zorg voor concrete output, inzet van alle betrokken partijen en het netwerk, maar ook voor implementatie.

active senior kleiner
huisvannu kleiner
een duurzaam toekomstbestendig huis

Huis van nu

Career Boost werkt samen met iLab in Gorinchem. iLab richt zich op innovatie en verduurzaming over allerlei sectoren. Een van de manieren waarop het iLab dit wil delen met de regio is via het Huis van Nu. Een voorbeeld van een duurzaam en toekomstbestendig huis, niet alleen voor bouwbedrijven, maar ook voor het onderwijs. 

Zestien studenten van Avans Hogeschool zijn via Career Boost aan de slag gegaan met de opdracht voor het ontwerp. Het huis moet in theorie bewoonbaar en duurzaam zijn en de technieken die zijn gebruikt moeten zichtbaar worden gemaakt.

Ook een innovatievraag?

Neem contact op. Samen kijken we hoe we jouw innovatievraag kunnen vormgeven.